Turris Babel, sive archontologia qua primo priscorum post diluvium hominum vita, mores rerumque gestarum magnitudo, secundo turris fabrica civitatumque exstructio, confusio linguarum, et inde gentium transmigrationis, cum principalium inde enatorum idiomatiom historia, multiplici eruditione describuntur et explicantur - Kircher, Athanasius (Hachette, 2022)
A partir del pasaje bíblico del Génesis, el autor plantea la inviabilidad de la construcción de la torre de Babel, apoyado en datos de la ciencia de su época.