Arca Noë, in tres libros digesta, quorum I. De rebus quae ante diluvium, II. De iis, quae ipso diluvio ejusque duratione, III. De iis, quae post diluvium à Noëmo gesta sunt, quae omnia novâ methodo, nec non summa argumentorum varietate, explicantur, et demonstrantur - Kircher, Athanasius (Hachette, 2022)
A partir del pasaje bíblico del diluvio y el arca de Noé narrada en el Génesis, el autor interpreta el suceso en tres momentos: lo que acontecía antes, durante y después del diluvio, apoyado en datos de la ciencia de su época.