Directorium asceticum sive Norma dirigendi animas ad perfectionem christianam per vias gratiae ordinarias, in quatuor tractatus divisa : de mediis, sive subsidiis christianae perfectionis : tractatus primus - Scaramelli, Giovanni Battista (Sylvae-Ducis : Fratres Verhoeven, 1848)
Obra del jesuita italiano Giovanni Scarmelli (1687-1752), en el que desarrolla la doctrina espiritual para alcanzar la perfección cristiana.